> Home > Particulier Geld Lenen  > Zakelijk Lening  BKR Omzeilen / Hoe Doe je Dat > OnderHandse Lening / Hoe Werkt Dat > Snel Geld Lenen > BKR Video > Bereken Hypotheek > 2e Hypotheek > Subsidie Woning > Sitemap

Nieuwbouwwoning - Waarom u Moet Afdingen

Dat men als koper af kan dingen op de vraagprijs van een woning mag bekend worden geheten, maar ook projectontwikkelaars moeten hun huizen kwijt en zijn bereid daarin ver te gaan om hun nieuwbouwwoning voor een aanzienlijk gereduceerde prijs te verkopen.

Zeker op dit moment is er veel aanbod op de huizenmarkt, maar tegelijk erg weinig vraag.  Er kunnen in deze situatie hoge kortingen worden bedongen door de koper. Tegelijkertijd zijn degenen die reeds gekocht hebben zonder korting duur uit: de waarde van het nieuwe huis gaat door die kortingsacties van de projectontwikkelaars met sprongen op achteruit.

Daar is door degenen die geen korting hebben gevraagd niets aan te doen. Projectontwikkelaars mogen het huis tegen elke prijs verkopen, ongeacht wat men eerdere kopers van dezelfde huizen in rekening heeft gebracht.

Kaal huis

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning zijn er in ieder geval 2 zaken waar u voor moet oppassen: de verkoper mag dan wel het huis met korting aanbieden, maar het nieuwbouwhuis wordt vaak compleet kaal opgeleverd, zonder keuken, badkamer, wc etc. Als men die zaken er ook bij op gaat tellen is men ineens wel erg duur uit. De koper komt er dan alsnog achter dat men wel een erg hoog bedrag vraagt voor een ‘aangekleed’ huis. Men mag dus zoal flink op de prijs onderhandelen wanneer dit bij u het geval is anders is men alsnog dief van eigen portemonnee .

Hoge Bouwrente

Wat bij nieuwbouwhuizen ook vaak voorkomt is dat men een veel te hoge bouwrente vraagt. Dat is de rentevergoeding die de koper betaalt aan de aannemer zolang die laatste nog eigenaar is van de bouwgrond en dus renteverlies hierop lijdt. Er zijn nieuwbouwverkopers die gerust 8 tot 10 % bouwrente vragen, terwijl dat met de helft minde kan, zeker nu de rentestand zo laag is.

Overigens, bij bestaande woningen kan men als koper ook aardig wat op afdingen. Bij huizen die meer dan een jaar te koop staan kan men minstens 20 % van de vraagprijs afhalen. Waar zeker ook af te dingen valt is wanneer er meerdere huizen in dezelfde straat te koop staan. Daar is altijd wel een eigenaar bij die het huis kwijt moet, vanwege betalingsproblemen of een scheiding.

 

Zie ook website: Maximale Hypotheek Berekenen: TOP 5 Hypotheekverstrekkers

Meer op deze site:
Uitleg spaarhypotheek
Uitleg bijleenregeling
Waarom Tweede Hypotheek Nemen
Zelf uw huis verkopen zonder makelaar
Lenen met Eigen Huis als Onderpand
Goedkoopste Hypotheek
Betalingsachterstand Huizenbezitters: wanneer gaat de bank over tot verkoop huis?

Wat is de executiewaarde van een huis?
Wat is een Lijfrente-Hypotheeek en is dat iets voor mij?
Executiewaarde huis
Lenen met Eigen Huis
Top 10 sites die uw maximale hypotheek berekenen
Berekenen Hypotheek: wat mag ik maximaal lenen en hoe komt ik aan onafhankelijke informatie hierover?
Wat is een Hypothecaire Lening?

Hypotheekrenteaftrek - Einde in Zicht?
Subsidie Woning
Hypotheek
Hypotheek en bkr
Home

Sitemap