Bkr Verwijderen Met Succes - Rechter Oordeelt: Registratie Onterecht

Dat men een bkr notering  succesvol kan laten verwijderen bewijst het volgende geval. In een uitspraak van het hooggerechtshof in Amsterdam die een man tegen een creditcard maatschappij had aangespannen is de negatieve bkr registratie die hij had opgelopen door een kleine betalingsachterstand ongeldig verklaard.

Hij kan nu weer registratievrij lenen, maar moest daar wel eerst voor naar de rechter toegaan. Daarbij werd hij geholpen door een bureau die gespecialiseerd is in het verwijderen van negatieve noteringen.

Het bedrijf Santander had de klant bij het bkr aangemeld voor een betalingsachterstand van slechts Ä 20. Die had de consument niet betaald, omdat hij verhuisd was en de aanmaningen bij een verkeerd adres werden bezorgd. Door de bkr vermelding van dit luttel bedrag kon de man geen hypotheek of ander krediet krijgen van de bank.

De rechtbank oordeelde echter dat de registratie onterecht was. De rechter was van oordeel dat de schuldeiser ook de belangen van de schuldenaar in overweging moest nemen wanneer iemand voor een betalingsachterstand bij het bkr wordt aangemeld.

Ook de schending van privacy heeft de rechtbank laten meewegen in haar besluit en dat de klager al jaren geen betalingsachterstand had en zijn financiŽle verplichtingen altijd nakwam.

Het creditcard bedrijf verweerde zich door te zeggen dat men verplicht was om de schuldenaar aan te melden bij het Bureau Kredietregistratie in Tiel. Maar de rechter verwierp dit verweer.

Gevolgen uitspraak bkr registratie

Door deze uitspraak kunnen consumenten een negatieve bkr notering met succes aanvechten. Hierbij gaat het echter wel op een kleine betalingsachterstand en het feit dat in dit geval de lener in het verleden altijd zijn schulden tijdig betaald had.

Naar het nu zich laat aanzien kunnen klanten met een verwaarloosbare betalingsachterstand ook kleine schulden die men heeft opgelopen door een telefoonabonnement hun bkr code achter hun naam laten verwijderen.

Dat is zonder meer een terechte overwinning op schuldeisers die te gemakkelijk consumenten aanmelden bij het Bureau Kredietregistratie. Zoals in bovenstaand geval kon de man geen lening of hypotheek meer afsluiten, terwijl de betalingsachterstand slechts om een verwaarloosbare schuld ging.

De man had overigens wel gebruikgemaakt van een bureau dat hem hielp zijn registratie te verwijderen.
 

Particulier Geld Lenen

BKR Registratie Succesvol Verwijderen

Snel Geld Lenen Zonder BKR Toetsing

5000 Euro Lenen Zonder BKR Toetsing