> Home > Particulier Geld Lenen  > Zakelijk Lening  BKR Omzeilen / Hoe Doe je Dat > OnderHandse Lening / Hoe Werkt Dat > Snel Geld Lenen > BKR Video > Bereken Hypotheek > 2e Hypotheek > Subsidie Woning > Sitemap

Betalingsachterstand

En:Wanneer komt u in de gevarenzone als hypotheeknemer.


Wanneer u meer dan 4 maanden niet aan uw betalingsverplichtingen heeft voldaan aan uw bank: dat zijn dus de rente en de aflossingen op de hypotheek die u heeft opgelopen en die u niet meer kunt betalen.

Wanneer gaat de bank over tot gedwongen verkoop van uw huis?

Na de 4 maanden krijgt u nog eens  3 maanden (totaal 7 maanden dus) om aan uw betalingsverplichtingen te voldoen. Mocht u na die 7 maanden aan uw hypotheekverstrekker niet uw schulden hebben kunnen terugbetalen dan gaat de bank onverbiddelijk over uw huis te verkopen. Dit gebeurt tegen executiewaarde. Dat is de waarde die het huis heeft bij gedwongen verkoop. Men kan genoodzaakt zijn uw huis met flinke verliezen te verkopen.

Bij huizenbezitters die een NHG-hypotheek hebben kan de schuldenaar nog de verliezen beperken. De maximum grens om voor een hypotheek met NHG garantie in aanmerking te komen is 265.000 euro tot 1 juli 2015. 4 van de 5 huizeneigenaren heeft gebruik gemaakt van een dergelijke regeling bij het afsluiten van een huizenkrediet bij de banken.

 

Zie ook: Executiewaarde Berekenen - Veilinghuis zit er 10 % naast

Maximale Hypotheek Berekenen: TOP 5 Hypotheekverstrekkers (Nieuw venster wordt geopend)
Uitleg spaarhypotheek
Uitleg bijleenregeling