IReus.nl
 
> Home > Particulier Geld Lenen  > Zakelijk Lening  BKR Omzeilen / Hoe Doe je Dat > OnderHandse Lening / Hoe Werkt Dat > Snel Geld Lenen > BKR Video > Bereken Hypotheek > 2e Hypotheek > Subsidie Woning > Sitemap
 
 
 
 
  1000 Euro Lenen
  Lenen Zonder BKR Toetsing
  Particulier Geld Lenen
  Ä5000 Lenen Zonder BKR Toetsing
  BKR Verwijderen Succesvol
  Zakelijke Lening
  Video
  BKR Lenen Video Uitleg
  Particulier Lenen Video Uitleg
  ING niet voordelig krediet
  Geen Goedkoop Krediet bij Rabo
  Snel Geld Lenen
  Snel Geld Lenen
  Comsumptief Krediet ING
  Onderhandse Lening
  Mini Lening of Alternatief
  Goedkoop Geld Lenen
  Lenen Laagste Rente
  Makkelijk Geld Lenen
  Lenen Met BKR - Kan Dat?
  Mini Lening
  Laatste Nieuws FlitsLening
  Mini Lening - Eindig?
  Mini Lening
  Alternatief Mini Lening?
  Zakelijke Lening
  Zakelijke Lening Links
  Zakelijke Lening
  Zakelijke Lening Overheid
  Zakelijke Lening en Belastingdienst
  Zakelijk Lenen met Vordering
  Zakelijke Lening zonder Bank
  Zakelijke lening bkr
  Zakelijke Hypotheek
  Zzp'er - Alles Wat u Wilt Weten
   
  Zzp'er - Meer Pensioen Voor U!
   
  Studentenlening
  Studenten Lenen
  Studiefinanciering
  Lenen van Ouders
  Hypotheek
  Bijleenregeling
  Hypotheek en bkr
  Berekenen Hypotheek
  Betalingsachterstand
  Executiewaarde Huis
  Goedkoopste Hypotheek
  Tweede Hypotheek
  Uw Max. Hypotheek
  Zelf Huis Verkoop
  Nieuwbouwhuis Kopen: Afdingen Moet
  Hypotheek
  Rentevaste Hypotheek loopt af: Wat Nu?
  Waarom HypotheekAdviseur Betalen?
  Opeethypotheek Aanvulling Pensioen
  Variabele Hypotheekrente Risico's?
  Welke Hypotheek Kiezen
  Welke Verzekering Huis Nodig
  Woonlastenverzekering Oppassen!
  Sparen
  Hoogste Rente Sparen
  Sparen of Niet
  Waar Hoge Spaarrente
  Sparen met LeasePlan?
  Verander Spaarrekening Hogere Rente
  Sparen Buitenland Hoge Rente - Doen?
  Sparen of Aflossen
  Geld Algemeen
 
  Voordelig Lenen - Welke Bank Kiezen
 
  Verkoop woning ouders schenking
  Subsidie Woning
  Koopje
  Goedkoopste Autoverzekering
  Laagste Premie Auto -Dan Verhuizen
  Inboedelverzekering Inbraak Auto
  Allriskverzekering of WA Auto
  Lenen op Afbetaling
  Koopsompolis
  Persoonlijke Lening
  Lenen met Onderpand
  Geld lenen van
  Geld Lenen
  Advies Lening Afsluiten
  Welke EnergieMaatschappij
  Wanneer Pensioen Uitkeren
  Wanneer Geld Lenen Prima
  Belegggen
  Goud Alternatief Aandelen?
  Beleggen in Teakhout ?
  Investeren in Goud en Palladium?
  Belegging in Scheepsvaart
  Actief of AEX Gewoon Volgen
  Aandelen met Hoogste Dividend
  Website Tips
  Geld Verdienen met  Website
  Website Kopen - Goed Idee?
   
 
  Home
  Contact
  Over IReus.nl
 
  Sitemap
   
   
 
   
   
   
 
   

 

Goedkoop  Lenen

Lenen is niet gemakkelijker geworden de afgelopen tijd en zeker niet goedkoper. Toch kan de verstandige lener zichzelf veel geld besparen door goed rond te kijken en tijd te besteden aan de verschillende leenvormen. Ik zal niet zeggen hoe meer tijd je hieraan besteed hoe goedkoper de lening wordt, maar als overhaast een beslissing wordt genomen gaat u dat gegarandeerd flink meer rente kosten dan u lief is! Wil u uzelf toch tijd en geld besparen? Lees dan het volgende en ga daarna aan de slag.

Zie ook: Particulier Lenen - De goedkoopste en snelste manier om aan een lening te komen - ook met bkr registratie. En als het even meezit kan het ook nog renteloos ook.

Natuurlijk weet u hoe u moet beginnen: eerst eens kijken naar welke vorm van lening het beste bij u past. Dat is niet moeilijk, maar bespaart u zoal heel veel werk en frustratie. Daarbij komt dat het uitmaakt of u met of zonder BKR toetsing wilt lenen, dan wel alleen maar zonder die BKR kan lenen omdat de (huis)bank u anders niet wil hebben als klant.

Kredietwaardig

Het heeft dus mede te maken met uw kredietwaardigheid: die wordt bepaald door uw maandelijkse vaste inkomen en het eventuele onderpand u en of uw partner kunt geven aan de kredietverstrekker.

Als u aan de bank of andere geldinstantie zekerheid kunt geven dat het geleende bedrag inclusief rente ook op tijd kan worden terugbetaald, dan is de kans het grootst om goedkoop te lenen met minimale rentekosten en misschien nog andere kosten die er bij komen dan wanneer u helemaal niets aan te bieden heeft. Daarbij is wel gezegd dat het weer uitmaakt of u bijvoorbeeld een student bent of een bijstandsmoeder met vier kinderen.  

Aan studenten hoopt te bank in de (verre) toekomst veel geld te verdienen gezien hun betere kansen op de arbeidsmarkt en de kans dat ze een hoog salaris gaan verdienen. Bij andere groepen zal de kredietverstrekker dezelfde afweging maken in hoeverre men aan u kan verdienen. Banken zijn immers, zoals we onderhand door de schandalige hoge bonussen wel weten, geen liefdadigheidsinstellingen. Laten we kijken naar de verschillende vormen van leningen.

Lenen met BKR. Kan dat? 

Jazeker kan dat, maar de prijs is dus wel hoger, omdat het risico voor de bankier groter is dat hij zijn bonus niet op tijd krijgt. Niet alleen de rente is hoger, maar het zal ook heel wat meer tijd kosten om een lening te krijgen mocht u bekend staan bij de BKR. Daar hoeft u overigens zelf nog niet eens van op de hoogte te zijn dat er een kruisje naast u naam staat totdat u die lening aanvraagt. De banken zullen het naadje van de kous willen weten over uw financiŽle situatie en dan nog is de kans groot dat zij nee zeggen. Dan heeft het u niet alleen veel tijd gekost, maar u krijgt ook nog eens het lid op de neus en u mag weer verder gaan zoeken.

Kan ik wat doen aan die bkr registratie?

Ja! Ga na of die codering wel terecht is. Het vervelende van deze registratie is dat sommige mensen er niet eens van op de hoogte zijn totdat ze aan de balie bij de bank staan, maar meer nog: de codering kan onterecht zijn! Mocht de codering wel juist zijn dan kunt u gaan voor leningen die worden verstrekt zonder BKR toetsing: de meeste mini leningen ook wel mini krediet genoemd zijn hiervoor geschikt. Zie ook: laatste nieuws mini lening.

Het voordeel van deze vorm van krediet is dat u het behoorlijk snel kunt krijgen dan wel snel te weten komt of u daarvan gebruik kan maken. De financiŽle instelling hoeft uw kredietwaardigheid immers niet eerst te toetsen. Dit gaat een flink stuk sneller en zal voor de meeste in bovenstaande situatie (met BKR registratie) ook wel het beste zijn. Deze lening heeft niet voor niets een toepasselijke bijnaam: de flitslening.  Men kan als men reeds eerder hier gebruik van heeft gemaakt zelfs met een smsíje het geld ter beschikking krijgen.

Nadeel van geen toetsing

Het gemak en vooral dat u niet getoetst wordt heeft echter wel een prijs in de vorm van een pittige rente. Volgens het NIBUD kan dat bij sommige aanbieders zelfs oplopen tot 600 procent per jaar. Dat zijn overigens wel de extremen en dat hoeft u ook helemaal niet te betalen indien u even twee dingen in de gaten houdt: u moet niet voordurend rood staan, maar ook geregeld aflossen. Daarmee loopt de rente niet zo snel op en: u bereidt zich goed voor.

U vergelijkt de verschillende aanbiedingen en kijkt of die passen in uw situatie. Goed rondkijken scheelt u al aardig wat rentekosten. Denk daarbij ook aan andere verborgen kosten die men bij een dergelijke lening heeft. De bank of andere geldverstrekker kan wel zeggen dat hij de goedkoopste is, maar als u tevens een of andere onduidelijke verzekering moet afsluiten of torenhoge administratiekosten wanneer je een dag te laat bent met terugbetalen dan is het niet de goedkoopste, maar wellicht de duurste aanbieder die er te vinden is.

Waar op te letten bij de goedkoopste lening

Gezond wantrouwen is zeker aan te bevelen. De geldhaaien zijn overal aanwezig om u een poot uit te draaien (of in geval van een haai: af te bijten). Op het eerste gezicht lijkt men de goedkoopste, maar het venijn zit hem in de financiŽle staart. Let goed op wat de aflossingstermijn is van de ďgoedkopeĒ lening. Hoe langer die duurt hoe duurder die kan uitpakken, soms wel extreem duur doordat de meter voor de rente ook gewoon doorloopt. Ook verborgen kosten kunnen u in die gevallen nogal eens verrassen: bel ze desnoods op en vraag ze naar de voorwaarden en andere regeltjes waar ze in hun advertentie overheen praten.  Wees brutaal. Ook al lenen zij Ďhuní geld aan u, uiteindelijk denken ze heel veel meer geld aan u over te houden. En iedere cent en eurootje moet u echt door hard werken verdienen.

Hoe kan ik de kans vergroten dat ik een goedkope lening krijg?

Met alleen het naast elkaar leggen van de aanbiedingen bent u er natuurlijk nog niet. De geldverstrekker heeft een aantal gegevens nodig. Daarbij is het van het allergrootste belang dat u zuiver handelt: vertel de waarheid en niets dan de waarheid. Mocht u bij het invullen van het aanvraagformulier, dat meestal via internet kan worden ingevuld, vergeet een aantal zaken te vermelden zoals de BKR codering dan zal dat uw zaak niet bespoedigen en heeft u eerder een afwijzing aan uw broek hangen. Ook andere dingen waarvan u weet dat het de belangstelling zal opwekken van de bank kunt u beter van tevoren vermelden. Het komt de snelheid van de behandeling van uw aanvraag alleen maar ten goede. Bel of mail ze desnoods op om te vragen wat u precies moet invullen of wat men belangrijk vind om te weten bij de behandeling van uw leenaanvraag.

De bank slikt natuurlijk niet alles voor zoete koek en zal ieder detail die u vermeld of bent vergeten te vermelden gaan onderzoeken en langs de meetlat leggen van hun criteria.

Basishypotheek

De Basishypotheek. Is zeer populair, vooral bij starters, omdat deze vorm van krediet goedkoop overkomt maar het in wezen niet hoeft te zijn. Bij een basishypotheek is een vorm van krediet die tegen een vaste rente wordt aangeboden. Klinkt goed, omdat u in dat geval zekerheid heeft over de kosten van hypotheek. Echter, als u na een aantal jaren tot de ontdekking komt dat die rente en overige kosten wel erg hoog zijn in verhouding tot wat er op dat moment door andere geldverstrekkers wordt aangeboden dan kunt u er wel van af, maar tegen een flinke prijs.

Men laat u niet zomaar gaan. Dat kan u ook gebeuren als u het huis wilt verkopen als er een basishypotheek op rust. Banken willen het maar al te graag verkopen. Waarom? Omdat het gunstig voor u is? Laten we zo zeggen, hoe blijer de bank met u is, hoe groter de vraag is of u niet een te dure deal heeft gesloten met de geldverstrekker.

Doorlopende lening

Een andere optie is het hypothecaire doorlopend krediet ( of doorlopende lening genoemd): klinkt mooi en dat is het ook, zeker voor de bank omdat hiermee uw huis als onderpand wordt meegegeven. De financiŽle dienstverlener weet immers vrijwel zeker dat hij zijn geld terug krijgt dus voor uw thuisbankier is er geen enkele risico dat hij zijn bonus door u kwijtraakt.

Wat is het nadeel van hypothecaire doorlopend krediet?

Het nadeel zit hem al in de benaming: dat het doorlopend is. U niet genoodzaakt om af te lossen en dat kan de lener gemakzuchtig maken. Het is wel handig extra financiŽle middelen te hebben. Maar tegen welke kosten doet men dat? Veel kredietnemers laten het voor wat het is en lossen niet af terwijl ze het krediet niet echt nodig hebben. Gevolg: de meter loopt gewoon door. Om de beeldspraak nog verder door te voeren: de taxi blijft gewoon met ronkende motor voor uw huis staan en u stuurt hem niet weg. Maar ondertussen blijft u gewoon doorbetalen. De bank heeft natuurlijk geen enkel bezwaar dat u nodeloos blijft doorbetalen aan rentes. Als u zelf de boekhouding in de gaten houdt kunt u zichzelf veel geld besparen, ongeacht welke lening u neemt. Lenen kost nog altijd geld. Gebruik het krediet dan ook niet als u hem niet meer nodig heeft.

Lenen ook met BKR Notering Mogelijk?
Consumptief Krediet ING duur? Veel consumenten lenen bij de ING of Rabo, maar voordelig krediet is het niet.
Hoe kan ik Snel Geld Lenen Zonder BKR toetsing?
Goedkoop Doorlopend Krediet- Waarom niet de ING kiezen
Hoe krijg ik een mini lening?
Hoe kan ik de BKR Regeling Omzeilen?

Geld Lenen - alle aspecten van lenen op een rijtje gezet.
Mini lening zonder bkr toetsing: Iets voor mij?
Wat is Doorlopend Krediet en is het Iets voor Mij?

Wat is Financiering?
Wilt u Geld Lenen? Alle aspecten van Geld Lenen en de Afbetaling ervan.
Hoe kom ik aan een Goedkope Lening?

Lenen Met BKR. Hoe doe ik dat?
Hoe Kom Ik aan een Onderhandse Lening?
Lenen met BKR notering nog steeds mogelijk?

Advies Lening Afsluiten
Maximale Rente Lening
Hoe kan ik een Lening krijgen met de Laagste Rente?
Lenen met Huis als Onderpand?
Mini Lening  - Het Einde in Zicht?
Wat is een Hypothecaire Lening?

Zakelijk geld lenen van uw bank
Zakelijke Lening - Alternatief Bank voor Zelfstandigen

Wat is Lenen op Afbetaling en is het iets voor mij?
Lenen op Afbetaling: iets voor u?
Betalingsachterstand Huizenbezitters: wanneer gaat de bank over tot verkoop huis?
Wat is de executiewaarde van een huis?
Wat is een Lijfrente-Hypotheeek en is dat iets voor mij?
Berekenen Hypotheek: wat mag ik maximaal lenen en hoe komt ik aan onafhankelijke informatie hierover?

 

Home 

 

 

         

Copyright (c) 2009 -2014 IReus.nl  Disclaimer Ik besta 5 jaar! Hiep, hiep...