IReus.nl
 
> Home > Particulier Geld Lenen  > Zakelijk Lening  BKR Omzeilen / Hoe Doe je Dat > OnderHandse Lening / Hoe Werkt Dat > Snel Geld Lenen > BKR Video > Bereken Hypotheek > 2e Hypotheek > Subsidie Woning > Sitemap
 
 
 
 
  1000 Euro Lenen
  Lenen Zonder BKR Toetsing
  Particulier Geld Lenen
  Ä5000 Lenen Zonder BKR Toetsing
  BKR Verwijderen Succesvol
  Zakelijke Lening
  Video
  BKR Lenen Video Uitleg
  Particulier Lenen Video Uitleg
  ING niet voordelig krediet
  Geen Goedkoop Krediet bij Rabo
  Snel Geld Lenen
  Snel Geld Lenen
  Comsumptief Krediet ING
  Onderhandse Lening
  Mini Lening of Alternatief
  Goedkoop Geld Lenen
  Lenen Laagste Rente
  Makkelijk Geld Lenen
  Lenen Met BKR - Kan Dat?
  Mini Lening
  Laatste Nieuws FlitsLening
  Mini Lening - Eindig?
  Mini Lening
  Alternatief Mini Lening?
  Zakelijke Lening
  Zakelijke Lening Links
  Zakelijke Lening
  Zakelijke Lening Overheid
  Zakelijke Lening en Belastingdienst
  Zakelijk Lenen met Vordering
  Zakelijke Lening zonder Bank
  Zakelijke lening bkr
  Zakelijke Hypotheek
  Zzp'er - Alles Wat u Wilt Weten
   
  Zzp'er - Meer Pensioen Voor U!
   
  Studentenlening
  Studenten Lenen
  Studiefinanciering
  Lenen van Ouders
  Hypotheek
  Bijleenregeling
  Hypotheek en bkr
  Berekenen Hypotheek
  Betalingsachterstand
  Executiewaarde Huis
  Goedkoopste Hypotheek
  Tweede Hypotheek
  Uw Max. Hypotheek
  Zelf Huis Verkoop
  Nieuwbouwhuis Kopen: Afdingen Moet
  Hypotheek
  Rentevaste Hypotheek loopt af: Wat Nu?
  Waarom HypotheekAdviseur Betalen?
  Opeethypotheek Aanvulling Pensioen
  Variabele Hypotheekrente Risico's?
  Welke Hypotheek Kiezen
  Welke Verzekering Huis Nodig
  Woonlastenverzekering Oppassen!
  Sparen
  Hoogste Rente Sparen
  Sparen of Niet
  Waar Hoge Spaarrente
  Sparen met LeasePlan?
  Verander Spaarrekening Hogere Rente
  Sparen Buitenland Hoge Rente - Doen?
  Sparen of Aflossen
  Geld Algemeen
 
  Voordelig Lenen - Welke Bank Kiezen
 
  Verkoop woning ouders schenking
  Subsidie Woning
  Koopje
  Goedkoopste Autoverzekering
  Laagste Premie Auto -Dan Verhuizen
  Inboedelverzekering Inbraak Auto
  Allriskverzekering of WA Auto
  Lenen op Afbetaling
  Koopsompolis
  Persoonlijke Lening
  Lenen met Onderpand
  Geld lenen van
  Geld Lenen
  Advies Lening Afsluiten
  Welke EnergieMaatschappij
  Wanneer Pensioen Uitkeren
  Wanneer Geld Lenen Prima
  Belegggen
  Goud Alternatief Aandelen?
  Beleggen in Teakhout ?
  Investeren in Goud en Palladium?
  Belegging in Scheepsvaart
  Actief of AEX Gewoon Volgen
  Aandelen met Hoogste Dividend
  Website Tips
  Geld Verdienen met  Website
  Website Kopen - Goed Idee?
   
 
  Home
  Contact
  Over IReus.nl
 
  Sitemap
   
   
 
   
   
   
 
   


Beleggen in Goud - Alternatief voor Aandelen?
 

Vooral wanneer de aandelenmarkten onrustig zijn en overheden geld bijdrukken alsof het confetti is kijken mensen naar alternatieven. Het meest in het oog springende alternatieve investering is goud. Maar is het wel zo verstandig daarin te beleggen?

Op de foto links een gouden Maple Leaf, gemaakt van iets meer dan 31 gram puur goud. Samen met de American Eagle is dit wereldwijd 1 van de meest populaire beleggingsmunten onder particulieren.

Heel begrijpelijk dat u als belegger zekerheid wilt hebben en meent dat met goud dat te kunnen krijgen. Het is een internationaal fenomeen: de goudprijs ziet men alras stijgen zodra de beurzen in de mineur zijn en de inflatie stijgt.

Eerst even een argument om niet in goud te beleggen: als u op de lange termijn kijkt is het zomaar mogelijk dat de crisis weer voorbij is en de aandelenkoersen gaan stijgen en de goudprijs weer daalt. Ook moet men zich bedenken dat u geen dividend krijgt op uw geld in tegenstelling tot de meeste aandelen.

Waarom wel goud kopen

Maar wat als de euro en dollar minder waard wordt door inflatie of zelfs - zoals goudbelegger Willem Middelkoop in zijn boek "Als de dollar valt" overtuigend weet te vertellen - dat de Amerikaanse munt ten val komt en de wereldeconomie in een crisis verzeilt raakt die we niet eerder hebben gezien?

Dan is het toch wel weer prettig om in goud of zilver te hebben belegd in plaats van waardeloos papieren geld. Dat gele of blanke edelmetaal hebben namelijk al duizenden jaren hun waarde bewezen.

Gouden tientje Gouden en zilveren munten zijn zelfs tot ver in de vorige eeuw in menig land geaccepteerd als wettig betaalmiddel, ook in ons land. Denk maar aan het gouden tientje of de zilveren gulden. En dat is niet voor niets geweest. Goud is namelijk pas echt geld, papieren geld is alleen op vertrouwen gebaseerd. Goud kan niet worden bijgedrukt, de euro en de dollar wel en dat wordt dan ook massaal gedaan met alle gevolgen van dien.

Tot in 1971 aan toe was er zelfs een gouden standaard in de Verenigde Staten. Dat betekende dat iedere dollar gedekt was door goud. Daarna heeft men het losgelaten en sindsdien is nergens meer ter wereld papieren geld (ook wel fiatgeld genoemd) ondersteunt door edelmetaal. Je moet er maar op vertrouwen dat nationale regeringen goed met uw vermogen omgaan.

Update 2012 - Nieuw: Alle actuele informatie over goud en zilver, beleggingen in zowel edelmetalen munten als in baar, video's, foto's, uitleg op mijn nieuwe website zie: Zilverenlach.nl.

Video uitleg

Ik merk dat deze onderstaande video op prijs wordt gesteld door mensen die overwegen of men in goud wil investeren.

Indrukwekkende Stijging Goudprijs

Gedurende de crisis zal men zeker een indrukwekkende stijging kunnen zien van de goudprijs. Dus het is begrijpelijk dat u dat dan ziet als een goede investering. Als u kijkt bijvoorbeeld naar het jaar 1976 kostte een troy ounce nog $ 105. Drie jaar later stond het al op $ 850. Dus als u het toen in 1976 voor $ 105 had gekocht had u het achtvoudige verdient in minder dan drie jaar. Ook in die tijd van stijging voor het edelmetaal ziet men dat er grote economische onzekerheid was en daarnaast ook nog eens een oliecrisis.

Toen echter de aandelenkoersen weer op peil kwam en de crisis was bezworen daalde de goudprijs aanzienlijk. Het heeft daarna nog tot 2008 geduurd voordat de goudprijs weer de 850 dollargrens wist te bereiken. Dus als men toen in 1980 op het hoogtepunt van de goudprijs het edelmetaal had gekocht dan had men gedurende 27 jaar geen enkel rendement gehaald: niet door de koersstijging en ook niet door dividend.

Nu ziet men dat de goudprijs zelfs nog veel hoger gestegen - op dit moment zelfs meer dan $1600! - terwijl de aandelenmarkten flink in de min staan. Dit geeft aan dat er flinke onrust heerst in de financiŽle markten. Zelfs staatobligaties worden door velen gemeden, want wat als het betreffende land die de obligaties uitgeeft failliet gaat? Simpel, dan bent u alles kwijt.

Tot voor een paar jaar terug was zoiets ondenkbaar, in ieder geval in Europa. Nu is dat helemaal geen theoretische mogelijkheid, meer nog: de euro kraakt in haar voegen. Begrijpelijk dat je geld veilig probeert te stellen daar waar de financiŽle stormen niet kunnen komen.

Wel zij gezegd dat zodra de economische crisis weer voorbij is het goud al snel zijn glans zal verliezen, in ieder geval als belegging. Dus als u nu overgaat tot het kopen van goud in de veronderstelling dat het een goede investering is dan is de kans aanwezig dat u er nooit in de voorzienbare toekomst ook maar ťťn cent aan zal verdienen.

Aan de andere kant zitten we nu al sinds de bankencrises vanaf 2008 in de problemen en de nationale regeringen kunnen het nog steeds niet oplossen. In tegendeel: het lijkt wel alsof het alleen maar erger wordt en niet alleen Griekenland aan de financiŽle afgrond staat.

De crises had eigenlijk allang moeten zijn opgelost. Het moment dat de euro uit elkaar spat lijkt steeds dichterbij te komen, hoeveel geld er ook wordt bijgedrukt door de Europese Centrale Bank en wat de Europese leiders ook proberen om dit noodlot af te wenden.

En ook de Amerikaanse overheid ziet zich gesteld voor een enorm probleem om de gigantisch opgelopen schulden terug te dringen, nu al meer dan 16 biljoen dollar schuld. Zal dit allemaal wel goed aflopen?

Als uw antwoord nee is of wanneer u net als Willem Middelkoop denkt dat de kans levensgroot aanwezig is dat de dollar valt en de rest van de wereld wordt meegesleept in die ellende dan is goud zeker een veilige haven voor uw geld. Goud is tenslotte echt geld en kan overal worden ingewisseld in goederen en diensten en ja ook gewoon weer in nieuw geld. Dat zal er ongetwijfeld komen, hoe dit allemaal voor ons in de toekomst gaat uitpakken.

Beleggen niet zonder risico

Zilveren munt American Eagle detailBeleggen is nu eenmaal risico nemen. Mocht u die willen vermijden dan zijn eigenlijk alleen nog spaarrekeningen een alternatief, hoewel de rente op dit moment op uw spaargeld ook erg laag is. En dan nog kunnen banken failliet gaan zoals we de afgelopen jaren hebben gemerkt.

Goud als veilige haven voor uw zuurverdiende geld lijkt zeker een aantrekkelijke investering. Het is in ieder geval een vorm van verzekering tegen de uitstaande wereldbrand. Je gaat er niet vanuit dat het je huis in brand zal vliegen, maar stel dat het toch gebeurt dan ben je verzekerd van een vergoeding.

En behalve dat, er zijn genoeg experts op het gebied van het gele metaal die overtuigd zijn dat goud minstens nog gaat verdubbelen in waarde. Dat kan nog wel een tijdje duren, maar het zit er zeker aan te komen is hun stellig overtuiging.

Zilver schijnt overigens een nog grotere kans te maken op stijging vanwege de schaarste en het feit dat de afgelopen decennia meer vraag naar zilver is dan er wordt gedolven uit de mijnen. Op de foto: de zilveren American Eagle.

Goud Verkopen
Beleggen in Bomen - Wat zijn de Risico's
Investeren in goud en palladium als belegging- een goed idee?
Belegging in Scheepsvaart - Nog Steeds Winst Mogelijk
Actief Beleggen of AEX Volgen

Home 
Sitemap

Ik op Google Plus

         

Copyright (c) 2009 -2014 IReus.nl  Disclaimer Ik besta 5 jaar! Hiep, hiep...