Onderhandse Lening

Onderhandse lening kenmerkt zich tot direct contact (face-to-face) tussen een  persoon die op zoek is naar een lening en degene die bereidt is aan de lener geld te verstrekken. Het zwaartepunt bij deze vorm van lenen is vertrouwen. Op Marktplaats.nl zult u dus niet gauw mensen vinden die rondbazuinen dat ze wel aan een onbekende geld willen uitlenen. De geldverstrekker weet immers niet of hij het geld ooit nog terugkrijgt.


Bankenwereld kent geen Onderhandse Lening

FinanciŽle instellingen als banken hebben niet zoiets als een onderhandse lening. Daar gaat het allemaal volgens regeltjes en van te voren vastgestelde procedures en voorwaarden. Omdat de geldgever vertrouwen moet hebben dat hij of zij op een goede dag zijn geld terug krijgt zal het meestal gaan om bekenden of familie die een onderhandse lening aan u kunnen verstrekken. Het heeft dus weinig zin om het internet af te struinen naar gulle gevers. Zoek het zo dicht mogelijk bij huis, dan heeft u de meeste kans.

Ieder voordeel heeft zijn nadeel

Het voordeel dan wel nadeel voor de lener is dat dit geheel volgens andere voorwaarden kan gaan dan de meer traditionele geldverstrekkers als banken. Deze instituten zullen vooral bij grotere bedragen niet willen lenen zonder toetsing BKR.  Individuele geldschieters hebben die mogelijkheid niet en dus zullen er andere zekerheden tegenover moeten staan. Veelal heeft het met vertrouwen en een sterke familieband te maken. Denk maar aan ouders die hun volwassen kind willen helpen een huis te kopen.

Het voordeel zit hem dus vooral bij de lener (zeker indien u negatieve bkr registratie heeft) die onder veel gunstiger voorwaarden de onderhandse lening krijgt zoals een veel lossere aflossing van het geleende geld en een lager of zelfs symbolische rente die aan de geldschieter moet worden betaald.

Vertrouwen, daar draait het om

Degene die u het geld leent is degene die erg veel vertrouwen in u moet hebben en er normaal gesproken geen al te hoge verwachtingen heeft dat hij op zijn geld heel veel gaat verdienen aan rente en aflossingen. Het is meestal de familieband die er toe brengt om te lenen aan een ander zonder tussenkomst van de bank. Zie ook: Particulier Lenen

Borg

Een andere manier om je familie te helpen is dat bijvoorbeeld de ouders borg staan bij de bank voor het krediet of lening die hun kroost aangaat. Voordeel van die constructie is dat er meer druk bij de lener zit om de rente te betalen en de aflossingen op tijd te voldoen. Het grote nadeel is natuurlijk wel dat indien uw geliefde kind geen geld meer heeft om de bank te betalen die schuldeiser bij u langs komt om de schulden voldaan te krijgen. Wat ik hier niet onvermeld wil laten is dat wel eens een gebruik is om de lening stilletjes over te laten gaan in een schenking of een voorschot op de erfenis.

Hoe kan ik de BKR Regeling Omzeilen?

Particulier Geld Lenen

Particulier Geld Lenen

BKR Registratie Succesvol Verwijderen

Snel Geld Lenen Zonder BKR Toetsing

5000 Euro Lenen Zonder BKR Toetsing