IReus.nl
 
> Home > Particulier Geld Lenen  > Zakelijk Lening  BKR Omzeilen / Hoe Doe je Dat > OnderHandse Lening / Hoe Werkt Dat > Snel Geld Lenen > BKR Video > Bereken Hypotheek > 2e Hypotheek > Subsidie Woning > Sitemap
 
 
 
 
  1000 Euro Lenen
  Lenen Zonder BKR Toetsing
  Particulier Geld Lenen
  €5000 Lenen Zonder BKR Toetsing
  BKR Verwijderen Succesvol
  Zakelijke Lening
  Video
  BKR Lenen Video Uitleg
  Particulier Lenen Video Uitleg
  ING niet voordelig krediet
  Geen Goedkoop Krediet bij Rabo
  Snel Geld Lenen
  Snel Geld Lenen
  Comsumptief Krediet ING
  Onderhandse Lening
  Mini Lening of Alternatief
  Goedkoop Geld Lenen
  Lenen Laagste Rente
  Makkelijk Geld Lenen
  Lenen Met BKR - Kan Dat?
  Mini Lening
  Laatste Nieuws FlitsLening
  Mini Lening - Eindig?
  Mini Lening
  Alternatief Mini Lening?
  Zakelijke Lening
  Zakelijke Lening Links
  Zakelijke Lening
  Zakelijke Lening Overheid
  Zakelijke Lening en Belastingdienst
  Zakelijk Lenen met Vordering
  Zakelijke Lening zonder Bank
  Zakelijke lening bkr
  Zakelijke Hypotheek
  Zzp'er - Alles Wat u Wilt Weten
   
  Zzp'er - Meer Pensioen Voor U!
   
  Studentenlening
  Studenten Lenen
  Studiefinanciering
  Lenen van Ouders
  Hypotheek
  Bijleenregeling
  Hypotheek en bkr
  Berekenen Hypotheek
  Betalingsachterstand
  Executiewaarde Huis
  Goedkoopste Hypotheek
  Tweede Hypotheek
  Uw Max. Hypotheek
  Zelf Huis Verkoop
  Nieuwbouwhuis Kopen: Afdingen Moet
  Hypotheek
  Rentevaste Hypotheek loopt af: Wat Nu?
  Waarom HypotheekAdviseur Betalen?
  Opeethypotheek Aanvulling Pensioen
  Variabele Hypotheekrente Risico's?
  Welke Hypotheek Kiezen
  Welke Verzekering Huis Nodig
  Woonlastenverzekering Oppassen!
  Sparen
  Hoogste Rente Sparen
  Sparen of Niet
  Waar Hoge Spaarrente
  Sparen met LeasePlan?
  Verander Spaarrekening Hogere Rente
  Sparen Buitenland Hoge Rente - Doen?
  Sparen of Aflossen
  Geld Algemeen
 
  Voordelig Lenen - Welke Bank Kiezen
 
  Verkoop woning ouders schenking
  Subsidie Woning
  Koopje
  Goedkoopste Autoverzekering
  Laagste Premie Auto -Dan Verhuizen
  Inboedelverzekering Inbraak Auto
  Allriskverzekering of WA Auto
  Lenen op Afbetaling
  Koopsompolis
  Persoonlijke Lening
  Lenen met Onderpand
  Geld lenen van
  Geld Lenen
  Advies Lening Afsluiten
  Welke EnergieMaatschappij
  Wanneer Pensioen Uitkeren
  Wanneer Geld Lenen Prima
  Belegggen
  Goud Alternatief Aandelen?
  Beleggen in Teakhout ?
  Investeren in Goud en Palladium?
  Belegging in Scheepsvaart
  Actief of AEX Gewoon Volgen
  Aandelen met Hoogste Dividend
  Website Tips
  Geld Verdienen met  Website
  Website Kopen - Goed Idee?
   
 
  Home
  Contact
  Over IReus.nl
 
  Sitemap
   
   
 
   
   
   
 
   

 

Hoge Spaarrente - Wat zijn uw Mogelijkheden

 

Hoe krijgt u een hoge spaarrente op uw geld? En wat moet u daarvoor doen en waar moet u zijn.

In de eerste plaats is sparen zeker niet onverstandig in tegenstelling tot de reputatie die het heeft bij actieve beleggers in aandelen: uw geld toevertrouwen aan een spaarrekening is zeker op dit moment verstandiger dan het beleggen in aandelen. De internationale markten zijn onrustig en als u de laatste jaren in aandelen heeft geďnvesteerd dan heeft u een stuk minder rendement behaald op uw geld dan wanneer u het gewoon op een  spaarrekening had gezet.

Maar hoe krijgt u een hoge spaarrente? Een deposito geeft u zowel een hoge als een vaste rente indien u bereidt bent om uw spaargeld voor lange tijd vast te zetten. Daar moet u wel uitkijken dat wanneer uw deposito wordt verlengd u nog steeds de hoogste rente krijgt op uw rekening. Zeker als u heeft gekozen voor automatisch verlengen dan moet u hierbij uitkijken. U zal niet de eerste spaarder zijn die een veel lagere rente krijgt dan hij had mogen verwachten.

Eigenlijk is het automatisch verlengen van uw deposito ten zeerste af te raden. U heeft immers niet gekeken naar concurrenten die wellicht een hogere rente op het spaargeld geven. En de bank zou u daar zeker niet op wijzen. En ga zeker niet ervan uit dat uw bank er wel voor zal zorgen dat u bij hen de hoogste spaarrente krijgt.

Het is bekend dat de spaarbanken eerst een hoge rente geven en wanneer spaarders inslaap is gesust ongemerkt de rente verlagen. Het zomaar aannemen dat u thuisbank er wel voor zal zorgen dat u de hoogste spaarrente krijgt op uw spaartegoed is niet aan te raden.

Een alternatief voor de deposito is de klimrente. Naarmate uw langer spaart krijgt u een hogere rente op uw spaartegoed. Toch krijgt u bij deze vorm van sparen minder rente dan wanneer zal kiezen voor deposito's.

Nadeel deposito

Ook het grote nadeel dat depositorekeningen hebben geldt tevens vorig de klimrente: u kunt tussentijds uw spaargeld niet opnemen of alleen tegen een flinke boete. Die boete kan dusdanig hoog zijn dat u uiteindelijk alleen maar verlies lijdt op een spaarrekening.

Kijk ook uit met de bonusrente. Het lijkt leuk om een bonus te ontvangen omdat het lijkt alsof het een cadeautje is of een buitenkans, maar normaliter kunt u net zoveel spaarrente krijgen op een gewone spaarrekening dan wanneer u voor deze zogenaamde bonusrente gaat.

Ga altijd uit van de feiten in plaats van allerlei franjes die aan uw rekening worden gekoppeld.

Ook de gratis pen die u krijgt bij het openen van de rekening of de schattige knuffel moeten u niet van de wijs brengen om die spaarrekening te nemen. Die knuffel kan uiteindelijk voordeliger zijn wanneer u hem zelf in de winkel koopt in plaats van thuisgestuurd te krijgen door uw spaarbank.

Pas op met opnamekosten

Als er iets is wat storend is en vooral ook een reden is om juist niet te sparen dan is het wel de opnamekosten. Een paar jaar geleden stond de spaarrente nog op meer dan 5% en als dan de opnameboete 2% is dan valt het allemaal nog wel mee. Echter nu is de rente gedaald is naar iets van twee en een half procent, afhankelijk natuurlijk van het soort spaarrekening die u heeft geopend, en de  opnamekosten 2% zijn dan houdt u dus nauwelijks iets meer over van de renteopbrengst.

Er zijn ook speciale spaarrekeningen waarbij de rente wordt berekend die ingaat vanaf een bepaald saldo. Stel dat het minimaal saldo € 10.000 is dan moet u ervoor waken niet onder die grens te komen. Doe u dat wel dan kan er zo maar minstens 1% van uw spaarrente afgaan.

Praat eens met uw bank voor een hoge spaarrente

Hoewel het wordt ontkend door de banken schijnt het nogal eens mogelijk te zijn om een hogere rente te krijgen wanneer u daar om vraagt. U kunt in ieder geval informeren wat de hoogste rente op uw spaartegoed geeft dan wel of ze u kunnen helpen met een hoger rendement op uw spaargeld te maken.

Als u een flink bedrag op uw spaarrekening heeft kan dat een prettige aanvulling vormen voor uw inkomen. In dat geval is het mogelijk om de rente maandelijks op uw rekening bij te boeken en die dan automatisch door te sluizen naar uw tegenrekening.

De spaarrente is op moment behoorlijk laag, maar wanneer de economie aantrekt is de verwachting dat er met  spaartegoeden toch wat meer eruit te halen valt dan nu het geval is. Nu krijgt u net iets meer dan de huidige inflatie, maar dat zal niet zo blijven. U mag verwachten dat in de toekomst de rente wel weer zal stijgen en het een stuk aanlokkelijker wordt om een depositorekening te openen voor uw spaartegoed.

Let er dus op dat indien u kiest voor een depositorekening vanwege de hogere spaarrente u een flinke boete moet betalen indien u toch tussentijds uw spaartegoed wilt opnemen. De boetes zijn niet mals en ook al krijgt u bij deposito’s een hoge spaarrente het kan u uiteindelijk behoorlijk wat geld kosten in plaats van opleveren.

 

Sparen in Buitenland voor Hoge Rente - Doen?
Verander Spaarrekening en Ontvang Hogere Rente
Hoe Krijg ik de Hoogste Rente voor mijn Spaarcenten?
Veilig Sparen met LeasePlan - Maar Niet Hoogste Rente
Sparen of niet
Hoge Rente Sparen

 

         

Copyright (c) 2009 -2014 IReus.nl  Disclaimer Ik besta 5 jaar! Hiep, hiep...