Lenen met BKR

Hoewel moeilijker kan het nog steeds. Men mag uiteraard niet verwachten tijdens economisch moeilijke tijden dat de banken staan te springen om iemand binnen boord te halen die zelf nog meer schulden heeft dan zijzelf. Dat is natuurlijk onmogelijk, maar als geen ander weten de geldverstrekker dat het oppassen geblazen is met het uitlenen van geld zonder 1. een passende dekking door middel van een huis (altijd bij hypothecaire lening) of 2. doordat er een vast maandelijks salaris tegenover staat. En zelfs dat schijnt niet altijd genoeg te zijn, want huizenprijzen kunnen dalen en de klant kan zijn/haar baan kwijt raken.

Ook wordt u niet meer bij iedere bank naar binnen gesleept en met allerlei cadeaus  en voordeeltjes overstelp als u een lening wilt aangaan. Maar lenen kan nog steeds, ook met een negatieve codering achter uw naam. Makkelijk, ja, maar goedkoop is het niet.

Onderpand van de lener

Banken kijken zeer scherp naar wat uw inkomsten zijn en of u een onderpand kan aanbieden wanneer u een BKR codering hebt opgelopen. Veel kredietverleners geven gewoon niet thuis als u dat heeft. Maar ze zijn er wel.

Houd er echter rekening mee dat de prijs voor het lenen, de rente, aanmerkelijk hoger zal zijn dan zonder die registratie. Ook kan het zijn dat u versneld moet aflossen en er hogere boetes gelden wanneer u niet op tijd terugbetaald. Ja, het leven is een stuk makkelijker zonder die lange ketting van het Bureau Krediet Registratie.

Tip: Ga als eerste na of de notering van de beste mensen uit Tiel wel terecht is! Niet iedere notering bij het BKR is dat namelijk, maar veel schuldenaren weten dat helemaal niet. Mocht dat niet het geval zijn dan is het zaaks daar eerst achteraan te gaan.

Dat kan echter een moeilijke procedure zijn. Daarvoor zijn er commerciŽle bedrijven die u kunnen helpen om de registratie te verwijderen. Zinvol als u denkt dat er daadwerkelijk een fout is gemaakt.

Als u echt flink in de schulden zit zou ik overigens niet deze route gaan. Dan denk ik eerder aan het aflossen van de schulden voordat u nog meer gaat lenen. Uw gemeente of uitkeringsinstantie kunnen vaak u op weg helpen om uit deze problemen te komen. Zie: schuld aflossen

Snel en goedkoop lenen

Mijn favoriet: pandjeshuis. In ruil voor spullen van enige waarde (van mobieltje tot gouden ring) krijgt u de lening voor een lage rente. Zie: uitleg over pandjeshuis

De registratie is terecht. Dus wat nu?

Okť, geen pandjeshuis, maar u wilt naar een 'echte' bank. Het is hier niet mogelijk om aan te geven welke voorwaarden de banken of andere geldverstrekkers geven bij een doorlopende krediet of andere vorm van lening waarbij geen toetsing bij plaatsvindt. Ieder bank heeft zo zijn eigen regels en verandert die regels naar eigen goeddunken. Daarom is het voor mij ook niet mogelijk om er ťťn uit te pikken. Het hangt immers af van uw persoonlijke financiŽle situatie en dat van uw partner en de eisen die de bank stelt.

Alternatief is lenen van een particulier. Ook kunt u voor een kredietbedrijf kiezen die kleine bedragen verstrekt - soms wel binnen 10 minuten. Nadeel: kosten zijn erg hoog, ondanks dat de wetgever aan woekerrentes een einde heeft gemaakt.

Welke lening moet ik hebben?

De leningen waar u het meest baat bij kunt hebben in uw situatie zijn de hypothecaire oversluiting (wel moeilijker geworden volgens een artikel uit de Telegraaf , doorlopende lening (populair) of gewoon een persoonlijke lening.

Neem de tijd om de verschillende aanbiedingen van banken andere geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Dat kan u een flinke duit schelen en ook nog de ergernis als u wordt afgewezen omdat de voorwaarden u in de weg staan.

Het enige wat u moet doen is rustig via internet de aanbieders opsporen en rondvragen bij de verschillende instellingen wat u kunt lenen zonder BKR toetsing, wat de voorwaarden zijn en uiteraard ook de rente en overige kosten die men berekent.

Tip:Let op vooral die extra kosten bij de aanbieders en vraag er specifiek naar of men alle kosten die met de lening zijn gemoeid heeft genoemd. U zou niet de eerste zijn die pas veel later ontdekt dat het krediet wel heel erg duur uitpakt. Zie bijvoorbeeld de trucs die de DSB bank uitgehaald zou hebben door klanten tevens bij een lening te verplichten om ook een verzekering erbij te sluiten en dat terwijl die klanten al verzekerd waren bij een andere bank.

Particulier Geld Lenen

BKR Registratie Succesvol Verwijderen

Snel Geld Lenen Zonder BKR Toetsing

5000 Euro Lenen Zonder BKR Toetsing