Lenen met Eigen Huis

U wilt geld lenen om een eigen huis te kopen. In dat geval spreekt men van een hypothecaire lening. Het huis wat u koopt zal als onderpand  gegeven worden aan de hypotheekverstrekker.  De bank zal overigens in veel gevallen wel willen dat u een deel zelf financiert. Dat komt in economische mindere tijden vaker voor, omdat de prijzen van huizen naar beneden gaan en dus het onderpand ook minder waard wordt. In de VS heeft men in de gouden tijd (tot 2007) juist miljoenen huizen een 100 procent hypotheek gegeven aan leners die het helemaal niet konden betalen. Het zaakje stortte ineen toen de economie in een recessie kwam en de huizenprijzen daalden.  

Hypothecaire krediet

Hypothecaire krediet is van alle leenproducten die op de oververzadigde markt wordt aangeboden de goedkoopste. Logisch als u van de bank uit denkt. Een woningbezit geeft grote zekerheid voor de geldgever dat ze ook echt hun uitgeleende geld terugkrijgen. Een dijk van een salaris of een ander vast inkomsten zal zeker ook de nodige indruk maken, maar niet zoveel als een gewild huis.

Mocht u onverhoopt uw  job verliezen, dat stulpje zal altijd blijven bestaan, ook al kan men in roerige tijden wat minder op uw eigen huis lenen. Een stenen onderpand blijft rotsvast nummer ťťn om een goede deal met de financiŽle instelling te krijgen. Hoeveel u mag lenen van de financiŽle instelling hangt af van de WOZ waarde van uw huis.

WOZ kredietWOZ betekent: Wet Waardering Onroerende Zaken en is een belastingswet die wordt uitgevoerd door de gemeente op alles wat vast en nagel staat binnen de grenzen van die gemeente.

Op basis van de WOZ waarde van uw woning kunt u van de bank krediet onder de meest gunstigste voorwaarden los krijgen. De geldverstrekker is op die basis vrijwel zeker ervan dat hij het geleende bedrag terug krijgt. Immers, mocht de lener onverhoopt niet in staat zijn de schulden te betalen dan heeft de bank met een WOZ krediet voorrang boven andere geldeisers. Deze tweede vorm die hier veel op lijkt is de volgende:

Hypothecair doorlopend krediet

Hierbij wordt het eigen huis als onderpand verkregen door de geldeiser om een lening mee te krijgen voor de aanbouw van bijvoorbeeld een serre aan uw huis of een dakkapel. Banken zijn daar gek op: niet alleen hebben zij uw woning als zekerheid, de verbouwing of aanbouw zal uw pand alleen maar in waarde doen stijgen. En daar wordt de financiŽle dienstverlener alleen maar  blijer mee. Het voordeel voor u is in de vorm van een lage rente. Bovendien doet de bank er niet moeilijk over wanneer het een hypothecaire doorlopende lening is  wat veel tijdwinst tot gevolg heeft.

Mini krediet voor mini financiering

U heeft geen grote zaken te financieren, maar soms zit u aan het eind van de maand wat krap bij kas. U heeft eventjes wat extra geld nodig om nog wat uitstaande rekeningen te betalen of een kapotte wasmachine moet direct worden vervangen en u heeft net uw laatste centen uitgegeven. Dan heeft u behoefte aan tijdelijk wat meer financiŽle speelruimte. Meer nog: u wilt het snel hebben. Dat is geen enkel probleem met een mini krediet, ook wel mini lening genoemd. Met maar ook zonder huis is dat geen enkel probleem Hiervoor kunt u direct terecht bij uw huisbank en is zo geregeld. Vergeet niet bij de eerste keer uw paspoort mee te nemen.

Executiewaarde Berekenen - Veilinghuis zit er 10 % naast
Zie ook website: Maximale Hypotheek Berekenen: TOP 5 Hypotheekverstrekkers (Nieuw venster wordt geopend)

Uitleg spaarhypotheek
Hypotheek Gebruiken Als Aanvulling Pensioen
Hypotheek Kiezen - Welke is het populairste en wat is het alternatief
Uitleg bijleenregeling