Geld Schenken Zonder Aan Belastingdienst Opgeven – Goed Idee?

Ik wil hier geen illegale praktijken promoten, maar op zich zou u de schenking aan zoon of dochter gewoon zwart kunnen. Immers de fiscus kan moeilijk achterhalen wie nu dat bankstel of die nieuwe keuken heeft betaald. Of ,als u toch bezig bent, het mooie huwelijksfeest van uw nakomeling.

Familieleden onder de tafel geld schenken, buiten het zicht van de Minister van Financiën om, zal ongetwijfeld ook vaak gebeuren. Dat is dan ook de reden dat de vrijstellingen zo hoog zijn. Men komt er toch niet achter. U moet dus al in een wel erg gulle bui zijn om die te overschrijden.

Als u echter uw complete vermogen via die route (onder uw tafel) naar uw kinderen overmaakt dan zit het kroost uiteindelijk wel weer met het probleem als de belastingdienst wakker wordt en zich verwonderd  afvraagt hoe uw kroost aan zoveel geld komt.  

Verantwoorden

Het verantwoorden van hun ‘ plotselinge rijkdom’  zou dus aan het einde van de dag tot vervelende problemen kunnen leiden.

Als u denkt: dan schenk ik toch een bedrag wat niet al te veel opvalt. Dat kan natuurlijk, maar daar is weer niks onwettigs aan: u mag ten slotte 5000 euro aan uw kinderen schenken zonder dat u of uw kinderen dat hoeven op te geven.

Alles wat daarboven zit en u opgeeft aan de fiscus mag u 10 % overmaken op hun bankrekening.

Rustig slapen

En misschien dat u toch rustiger slaapt als u alles netjes volgens de belastingwet heeft gedaan. Het is maar een overweging.

Lening Ouders Aan Kinderen

Hoe Zit Het Met De Notaris, Erven en Schenken

Verkoop woning ouders aan kinderen als schenking

Particulier Geld Lenen

Ouders sparen voor studie kind