Voordelige lening bij Welke Bank

Om al meteen met de deur in huis te vallen: Dat hangt van meerdere factoren af. Een goedkope lening kan uiteindelijk erg duur uitpakken indien u niet let op de kleine lettertjes. Dat heeft het debacle met de DSB bank wel duidelijk gemaakt.

Natuurlijk kan men kijken naar wat het rentepercentage die de verschillende geldverstrekkers berekenen en dan vervolgens de voordeligste bank nemen, maar er zijn toch nog wat addertjes onder het gras waardoor u uiteindelijk duurder uit bent met uw krediet dan wanneer u alleen maar op het rentepercentage zou letten.

In de eerste plaats is het voor u als onze consument belangrijk dat u ook de bank of andere geldverstrekker kan vertrouwen. Dat is de reden waarom veel mensen kiezen voor de ING of Rabobank. Dat doet men omdat men denkt bij een betrouwbare bank klant te zijn. Dat kan misschien wel kloppen, maar men is daar veel duurder uit met een lening dan wanneer u de minder bekende geldverstrekkers neemt.

Vertrouwen in onbekende geldverstrekker levert goedkoopste lening op

De vraag is natuurlijk: kunt u de minder bekende geldverstrekkers wel vertrouwen? Kort antwoord: ja. Iedere kredietverstrekker moet voldoen aan de strenge eisen van de AFM. Dat is de Autoriteit Financiële Markten en die laat niet met zich spotten. Mocht men in overtreding zijn dan mag men erop vertrouwen dat de licentie van het betreffende bedrijf om leningen aan het publiek te verstrekken wordt ingetrokken.

Men kan dus zonder enig risico ook voor de minder bekende lening vertrekkers gaan die u doorgaans een goedkopere lening kunnen aanbieden dan de grotere jongens in de financiële markt.

Daar kunt u vee al online terecht voor een lening die stukken voordeliger is dan bij de bekende banken. Een minpunt: bij een aantal van deze prijsvechters waar u goedkoper terecht kan voor een particuliere lening is wel dat de klantenservice wellicht wat minder is dan u zou willen hebben. Men kan immers voordelige leningen verstrekken met een laag rentepercentage omdat men juist minder doet aan andere zaken als klantenservice en bereikbaarheid.

Als u echter weet wat u wilt hoeft dat op zich nog geen probleem te zijn. Aan de andere kant: zowel de ING als de Rabobank staan bekend om hun uitstekende service. Dat is uiteraard een voordeel, maar dat betekent dus wel dat u daar duurder uit bent dan bij de minder bekende kredietverstrekkers.

Let op voor “vanaf” rente

Nog iets waar u op moet letten indien u op zoek bent naar de goedkoopste lening: rentepercentages op de website van de geldverstrekkers kan aangeven dat het een vanaf rente is. Dus de rente is laten we zeggen vanaf 5,8 % zoals bij Lenen.nl (site is eigendom van DSB Bank of wat er van over is!). Daar staat echter bij: “vanaf”. Eigenlijk weet u dan nog niks of u daar u het goedkoopste uit bent of niet.

Als de lener hier op in gaat kan hij/zij denken een goedkope keuze te hebben gemaakt, maar uiteindelijk is men toch duurder uit omdat men een hogere rentepercentage rekent dan wat u in eerste instantie had mogen verwachten.

Zowel het vergelijken van verschillende geldverstrekkers als het kritisch kijken naar de exacte rentepercentages ( dus niet een vanaf) levert  uiteindelijk de beste lening in uw situatie opleveren.

Kiezen voor service of voordelige lening

Ook de service en duidelijkheid van de bank of andere geldverstrekker wordt door consumenten erg op prijs gesteld. Of u daarvoor wilt betalen en voor de meer bekendere banken gaat of ook andere geldverstrekker in overweging wil nemen die een stuk voordeliger krediet verstrekken is uiteindelijk de keuze die u zelf moet maken.

Maar u kunt ervan uitgaan dat ook de kleine geldverstrekkers zich strikt aan de regels van de wet  houden en daarom hoeft u niet per se naar de bekendste banken van Nederland te gaan. Die keuze kan u honderden euro’s per jaar schelen op de rentelasten van uw lening.


Particulier Geld Lenen

BKR Registratie Succesvol Verwijderen

Snel Geld Lenen Zonder BKR Toetsing

5000 Euro Lenen Zonder BKR Toetsing