Zakelijk Lenen Met Crowdfunding – alternatief voor lenen van bank

Crowdfunding kan een prima alternatief zijn als u als bedrijf geen lening kan krijgen van de bank. Hier een korte uitleg en websites waar u zich kan aanmelden.

Crowdfunding: een groep particulieren stelt geld beschikbaar om te worden uitgeleend aan een bedrijf met een goed plan. Deze kredietgevers bepalen zelf aan wie ze hun zuurverdiende geld toevertrouwen.

Als u een zakelijke lening nodig heeft moet u dus een overtuigend verhaal hebben, overtuigend in de zin dat de geldverstrekkers vertrouwen in uw bedrijf hebben en een mooi rendement op hun geld kunnen zien als ze u krediet voor uw ondernemingsplannen geven.

Waar

Het grootste platform in Nederland is geldvoorelkaar.nl. Het is opgericht door 2 ex-bankdirecteuren die met lede ogen toezagen hoe zakelijke klanten niet de benodigde kredieten los konden krijgen van hun bank. Oplossing: geef particulieren de gelegenheid om uw zaak te financieren.

Is het succesvol? Op het moment van dit schrijven is er meer dan 300.000 euro toevertrouwd aan ondernemers terwijl ze nog maar net in 2011 zijn begonnen. Een ander initiatief is MBKcrowdfunding.nl

Internationaal is Kickstarter: krijg consumenten zo gek om uw creatieve product te kopen nog voordat het gemaakt is, laat staan in de winkel ligt. Succesverhaal is de Pebble Watch. Miljoenen dollars opgehaald, hoewel de kopers vele maanden moesten wachten voordat ze konden zien hoe laat het is.

Ook internationaal is Indiegogo die de prachtige slogan heeft: go fund yourself. De consument krijgt in ruil voor zijn of haar steun (pledge) iets, een artikel of dienst terug. Niet alleen bedrijven doen hieraan mee. Ook mensen die bv hun medische rekening niet kunnen betalen. Voorbeeld tekenaar heeft nieuwe heup nodig. In ruil voor geld krijgt men dan een tekening. Hoe hoger het bedrag dat ze willen geven hoe hoger de beloning.  

 

Hoe werkt het

Bij geldvoorelkaar.nl: U kunt als ondernemer hier een aanvraag indienen voor een lening. Daarbij geeft u ook aan hoeveel rente u wilt betalen. Vervolgens wordt uw kredietaanvraag beoordeelt. Die moet natuurlijk wel realistisch zijn: u moet aangeven hoeveel u verdient en naar aanleiding daarvan wordt er bekeken wat uw afloscapaciteit is, dus hoeveel geld u na het voldoen van alle rekeningen nog overheeft om de rente te betalen op uw lening.

Iets voor u als ondernemer?

Mocht u bij de bank zijn afgewezen vanwege een negatieve BKR notering of gewoon niet kredietwaardig worden bevonden dan lijkt me crowdfunding een uitstekend alternatief.

Makkelijk zal het natuurlijk niet zijn om een zakelijke krediet te krijgen, maar als u zorgt dat u een goede presentatie heeft en een overtuigend verdienmodel met uw bedrijf dan lijkt me een kredietaanvraag zeker kans van slagen hebben.

Afgewezen

Als  dat toch niet iets voor u is en ook de banken al hebben afgewezen dan rest alleen nog te proberen om direct bij particulieren te lenen. Ook zou u kunnen kijken of u niet ergens zwart geld kunt krijgen voor uw bedrijf. En vergeet ook niet dat ouders een lening kunnen verstrekken aan hun kinderen op een fiscaal vriendelijke manier.

Met een beetje onconventioneel denken kan men al een heel eind komen. Succes! Externe link: de Rijksoverheid heeft een pdf rapport (224 pagina's - flink wat leeswerk dus) over financiering van uw bedrijf in tijden van economische tegenwind.

Zakelijke Lening en de Belastingdienst - Niet boeken als kapitaalstorting! - en waarom de belasting dat wel graag wil.

Zakelijke Lening - alle mogelijkheden op een rijtje gezet

Zakelijke Lening Links - Aanrader

Zzp'er - Alles wat u wilt weten als zelfstandige op 1 pagina

Zakelijk Lenen met particuliere lening

Zakelijke Hypotheek
- Als u denkt dat dit hetzelfde is als een hypotheeklening voor particulier dan moet u dit zeker lezen.

Zakelijk Lenen met Vordering

Alternatief Zakelijke Lening: Privé-investeerder voor uw bedrijf

Zakelijk Krediet Lening van Overheid

Zakelijke Lening ING uitleg van de mogelijkheden

Zakelijke lening afsluiten bij de ING


Particulier Geld Lenen

BKR Registratie Succesvol Verwijderen

Snel Geld Lenen Zonder BKR Toetsing

5000 Euro Lenen Zonder BKR Toetsing