Zakelijke lening bkr

Kan ik nog een zakelijke lening ondanks een bkr registratie krijgen van de bank of een rekening openen? En wat is het alternatief? Hier het antwoord.

Zelfs met een zogenaamde ‘zachte bkr’ voor een vergrijp lang geleden of voor slechts een kleine schuld, is het meestal niet mogelijk een lening te krijgen voor uw zaak. De bank zou op zich geen problemen hebben om een bankrekening voor u te openen, indien u geen grote achterstandsbetalingen heeft of zelfs  een kredietverstrekker is overgaan tot afboekingen van het geld wat ze nog tegoed van u hebben. Zie ook: Zakelijke Lening - Alternatief Bank voor Zelfstandigen

Rekening openen: De banken hebben namelijk een convenant gesloten met de overheid waarin staat dat niemand een bankrekening wordt geweigerd. Ook kan het zijn dat ondanks dit convenant de bankemployee weigert om dit te doen.

Mocht dat het geval zijn gewoon volhouden, hetzij u gaat naar een andere bank, hetzij u gaat naar een andere bankfiliaal. Meestal ligt de weigering aan de betreffende bankemployee en bij volharding lukte het vaak toch wel een rekening te openen voor een bedrijf.

Maar daarmee heeft u natuurlijk nog geen lening voor uw onderneming gekregen.

Als u een bkr notering heeft opgelopen wordt het wel erg lastig om een zakelijke lening los te krijgen van de bank. Zelfs als u investeerders heeft gevonden die in uw bedrijf willen investeren blijft u met dat probleem zitten. Zie ook: BKR Succesvol Laten Verwijderen

Ook al heeft u een onbeduidende bkr code, de banken zijn niet geďnteresseerd in het hoe en het waarom. Zij besparen zichzelf de moeite en hebben geen zin om uit te zoeken met welke kleine akkevietje u in een ver verleden nu precies die vervelende registratie hebt opgelopen.

Oplossing

De twee meest voor de hand liggende oplossingen voor dit probleem zijn: u zorgt ervoor dat de schuld alsnog wordt betaald en daarmee de negatieve registratie achter uw naam wordt verwijderd. Of, indien u daartoe niet instaat bent, kunt u een professioneel bureau inschakelen om te kijken of op die manier de kredietverstrekker kan worden overreden de notering te verwijderen. En dat laatste is zeker niet kansloos.

 

Een negatieve code kan overigens alleen worden verwijderd indien de schuldeiser daarmee instemt. Het Bureau Kredietregistratie in Tiel noteert alleen maar de betreffende registraties, zij verwijderd zelf niks.

Uiteraard kunt u ook zelf proberen om de notering te verwijderen, maar meestal is dit een lastig juridisch proces. Beter kunt u een bureau inschakelen die hierin gespecialiseerd zijn in deze procedures.

 Succesvol verwijderen van uw bkr is daarmee nog niet gegarandeerd. Deze commerciële bureaus claimen echter een succespercentage van meer dan 50 %. Of dit een verstandige route is moet u natuurlijk  zelf bepalen.

Wanneer bureau inschakelen? Ik kan me voorstellen als u er zeker van bent dat de betalingsproblemen tot een ver verleden behoren en u geen enkele moeite heeft om uw huidige maandelijkse lasten te betalen, het inschakelen van juridische hulp om uw bkr kwijt te raken meer dan de moeite waard is. 

Alternatief verwijderen bkr

Mocht u een partner hebben zonder een bkr registratie als wanbetaler, dan kunt u op die manier proberen een zakelijke lening los te krijgen van de bank. Let wel: uw bedrijf staat dan wel op naam van uw partner. Nadeel: stel dat het onverhoopt ooit tot een scheiding komt dan staat u dus met lege handen.

Investeerder betaalt de schulden

Zou dat een idee zijn? Mocht u nog op zoek zijn naar geldschieters die willen investeren in uw zaak, dan lijkt het me geen goed idee ze lastig te vallen met uw bkr verleden.

Stel dat u deze toekomstige investeerders een geweldig bedrijfsplan aanbiedt, een gat in de markt hebt ontdekt, maar het verhaal eindigt met: ik heb nog even een bkr die moet worden verwijderd en dat zou ik als eerste willen doen met uw geld, dan verliest u zoal veel krediet. Als iemand eerst nog geld aan u moet geven om uit de schulden te komen lijkt mij de kans niet groot dat die hierop ingaat.

Conclusie

Met bkr een zakelijke lening proberen af te sluiten is een enorme opgave. U kunt beter proberen of er een alternatieve route is voordat u van de ene bank naar de andere strompelt.

 

 

BKR Regeling Omzeilen Hoe leen je zonder dat u eerst wordt gecheckt of u een negatieve registratie heeft.

1000 euro lenen

Zakelijke Lening - Alternatief Bank voor Zelfstandigen

Hoe Investeerder Overtuigen - inclusief videovoorbeelden

Alternatief Zakelijke Lening: Privé-investeerder voor uw bedrijf

Zakelijk Krediet Lening van Overheid

Alternatief: Zwart Geld Lenen

Zakelijk geld lenen van uw bank

Zakelijk Lenen met Particulier Geld