Zakelijk Lenen met particulier geld

Wat als u niet zakelijk kunt lenen? Veelgehoorde klacht: de bank weigert u krediet voor uw ondernemende plannen, wat kunt u dan nog doen om aan geld te komen?

Zeker als  beginnende bedrijf zult u grote moeite hebben een krediet te krijgen voor uw onderneming, ook als u met een bedrijfsplan komt aanzetten. Maar wat is de meest aangewezen weg als u geen zakelijke lening kunt loskrijgen van de geldverstrekker?

Een mogelijkheid is om te kijken of u als privépersoon nog een lening kunt aangaan in de vorm van een doorlopend krediet of – wanneer u snel geld nodig heeft door een mini lening aan te vragen. Meestal is dat nog wel het geval en kunnen ondernemers op die manier nog aan liquiditeiten komen. De volgende vraag is natuurlijk: is de rente nog wel aftrekbaar van de belasting?

Boekhoudkundig

Jazeker: u leent als particulier van de bank of een andere kredietverstrekker en geeft die lening  wseer door aan uw bedrijf. Het is dus niet anders dan een boekhoudkundige truc die u uithaalt.

Oppassen

Let er wel op dat u de lening die u naar uw eigen bedrijf doorsluist ook echt voor uw onderneming gebruikt. Daar zal de belastingdienst scherp op letten. Maar zolang u zich daar aan houdt zal het geen probleem zijn de rentekosten van het zakelijk lenen te verrekenen met uw belasting.

Ook is er zeker nog mogelijk om te lenen met BKR indien dat bij u van toepassing is, hoewel dit natuurlijk wel iets meer zal gaan kosten.

Particulier geld lenen van vrienden

Stel dat u dat ook niet lukt om wat voor reden dan ook dan kunt u nog proberen de route te kiezen van particulier geld lenen. Hierbij is het zaaks alles goed met de vrienden of familie door te nemen voordat u hiermee verder gaat. U wilt natuurlijk niet dat u met uw ouders of kennissen ruzie krijgt over het terug betalen van de lening.

Zakelijk lenen is dus zeker mogelijk, of u dat nu in de hoedanigheid als ondernemer doet dan wel als privépersoon. U kunt het dan ook nog de rente en lening zakelijk afschrijven zolang u het maar duidelijk kan maken aan de belastingen dat u het geld ook daadwerkelijk voor uw onderneming gebruikt.
 

 

Zakelijke Lening Links

Hoe Investeerder Overtuigen - inclusief videovoorbeelden

Zakelijk Lenen met particuliere lening

Zzp'er - Alles wat u wilt weten als zelfstandige op 1 pagina

Zelfstandige Zonder Personeel (zzp'er)- Meer Pensioen Mogelijk Voor U

Zakelijke Hypotheek

Zakelijke Lening - Alternatief Bank voor Zelfstandigen

Particulier Geld Lenen